Pestileaks in de prijzen

Ik kwam zojuist een bericht tegen van het centrum voor landbouw en milieu (CLM) met bovenstaande titel. ‘Polderhack’ doet me denken aan een eenzame nerd die in een tentje op een zompig weiland met zijn computer koeien loopt te hacken. ‘Pestileaks’ doet me denken aan ‘pesticides’ en ‘wikileaks’. Polder, stoffen en bitjes, een interessante combi! Mijn interesse is gewekt.

In het bericht lees ik dat er een groep hackers kort geleden een heel etmaal aktief is geweest om de bestrijdingsmiddelendatabank van het ctgb eindelijk eens serieus te gaan ontsluiten. Dat wordt inderdaad wel eens tijd, want alle èchte informatie zit daar nog steeds verborgen in Word-documenten. Hulde pestileaks, dit is informatie waar velen die zich in Nederland met bestrijdingsmiddelen bezig houden op zitten te wachten.

Helaas zie ik nog niet veel bruikbaars op de website van pestileaks verschijnen. De ‘app’ is nog niet beschikbaar, Vrijwel alle links doen het niet en verwijzen naar een website (www.ctb.agro.nl) die in het geheel niet aktief is en overal kom ik de tekst ‘is nog leeg’ tegen. Nog niet helemaal duidelijk dus waar de polderhackers hun prijs dan wel aan te danken hebben.

Gelukkig zie ik dat de polderhackers ook een aparte ontwikkelomgeving hebben waar uit de datum van de documenten duidelijk wordt dat hier wel degelijk activiteit gaande is. En ik zie overal de vertrouwde extinctie ‘py’ opduiken, wat duidt op mijn favouriete programeertaal python. Tijd om eens contact met de polderhackers op te nemen dus !

Oh klein vraagje: Is het toeval dat beide websites van het CTGB (hier en hier) al dagen uit de lucht zijn ?

One thought on “Pestileaks in de prijzen

  1. Hoi, we staan nog aan het begin van de zoektocht. We hebben al wel wat data in kaart gebracht (gewassoorten, middelenlijst zie http://www.pestileaks.nl/overview ), de drie bronnen voor data opgezocht, bekeken, gecrawled, domeinmodellen bekeken en we zijn gewoon begonnen.

    Nu is het tijd voor parsing van de data, en evolutie van het domeinmodel. Stap voor stap willen we de data in kaart brengen.

    Twee korte dagen hacken is gaaf om mensen en ideeen bij elkaar te krijgen (de prijs is voor idee, presentatie en prototype demo), maar de uitwerking van echte apps kost iets meer tijd.

    Fijn dat je wilt helpen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s